Připravujeme letní pětidenní kurz o liturgické výchově pro všechny stupně KDP

29.10.2018 21:54

Po rozběhnutí atrií a katechezí s dětmi předškolního věku v České a Slovenské republice začaly v loňském roce pracovat skupinky pro děti ve věku 6-9 let. V letošním roce se objevují otázky, kdy se budeme věnovat třetímu stupni, tj. programu pro děti ve věku 9-12 let. Přemýšlely jsme o tom a dospěly k závěru, že třetí stupeň vyžaduje opravdu solidní znalosti katechety a přípravu na něj není možné zvládnout během dvou víkendů. Klíčová témata vyžadují důkladnější přípravu, a proto jsme se rozhodly začít letním kurzem, na kterém se budeme věnovat pouze přípravě na katecheze o liturgii, a to průřezově od prvního stupně KDP až po třetí stupeň. Vše, co zde budeme probírat, bude vztaženo ke katechezím ve všech třech stupních. 

V současné době je zvoleno a domluveno místo konání kurzu a podmínky ubytování a stravování během kurzu. Program připravíme během druhého pololetí školního roku.  

Kurz bude přístupný i pro zájemce, kteří se KDP dosud nevěnovali, ale působí jako katecheté a mají zájem prohloubit svoji přípravu na liturgickou výchovu v katechezi dětí, mladých lidí i dospělých. Kurz nesupluje Letní školu liturgiky, ani jí nekonkuruje (více o této škole na www.lliturgie.cz). 

  • Pořadatel kurzu: Cesty katecheze, z. s. 
  • Termín: 22. - 26. července 2019
  • Místo konání: Arcibiskupský kněžský seminář v Olomouci
  • Lektorky: Marie Zimmermannová (KTF UK Praha) a Marcela Fojtíková Roubalová (CMTF UP Olomouc)
  • Přihlašování:  Pro přihlašování vytvoříme google formulář, který zpřístupníme po Novém roce. Již nyní je možné napsat e-mail na adresu  katechezedobrehopastyre@gmail.com  a provést předregistraci. 

 

Zpět

Novinky

Doplnění materiálu do sekce Tajemství Božího království pro II. stupeň KDP

14.01.2022 13:24
V sekci Tajemství Božího království pro II. stupeň KDP najdete zrevidovaný text stránky a ke stažení manuály ke všem katechezím a hlavní materiály pro práci dětí. 

KDP I pro děti ve věku 3 - 6 let - nově vypsané kurzy

19.08.2020 17:23
V rubrice Kalendář akcí najdete odkazy na dva nově vypsané víkendové kurzy v Český Budějovicích a v Troubsku (Brněnsko). 

Revize materiálů pro II. stupeň - Modlitba

16.03.2020 18:47
Dnes byla dokončena kompletní revize materiálů k tématu Modlitba pro II. stupeň KDP. Nově je na stránkách umístěn i hotový scénář ke katechezi k modlitbě Otče náš, která je zvlášť vhodným tématem pro...

Doplnění diskusních fór na stránky s materiály pro I. a II. stupeň KDP

16.03.2020 16:01
Na základě podnětu z průzkumné akce "Obnova databáze uživatelů stránek KDP" byly doplněny do všech tematických rubrik Materiály ke katechezím I. stupeň a II. stupeň diskusní fóra. Slouží k dotazům k...

Další příležitost získat proškolení pro I. stupeň KDP

10.12.2019 11:36
V rubrice Kalendář kurzů najdete informace k nově vypsanému kurzu pro I. stupeň KDP, který se uskuteční v prvním pololetí roku 2020 ve Štítné nad...
Všechny články